Aanmelden

Kies hieronder een willekeurige gebruikersnaam en wachtwoord en vul uw e-mailadres in.
Hiermee kunt u bestellingen plaatsen en de status bekijken.
U gaat hiermee geen enkele verplichting aan.* is een verplicht veld
Inloggen
 
U bevindt zich hier:

Bespaar 200 tot 300 euro per jaar

 


Directe feedback energieverbruik helpt bij energiebesparing. Wanneer u gebruik maakt van EnyMate kunt u op een leuke manier inzicht krijgen in uw energieverbruik. Door actief uw verbruik te bekijken via de statistieken zult u vanzelf leren om minder te vebruiken.

Voorbeeld 1: Verbruik apparatuur aanpassen
Het meeste energie wordt verbuikt bij het wassen en drogen, ruim 22 procent. Daarna volgt koelen en vriezen met 17 procent. Verlichting neemt ongeveer 15% van uw elektraverbuik in. Het verwarmen van uw huis zal ongeveer 15 procent innemen.
U kunt dus in eerste instantie proberen op één van deze categoriën te besparen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een droogrek in plaats van een wasdroger. Zorg dat uw wasmachine vol zit. Zet de thermostaat een graadje lager en een uur voordat u gaat slapen uit. Doe het licht uit in de ruimten die op dat moment niet gebruikt worden en maakt gebruik van LED verlichting.

Voorbeeld 2: Bepaal een streefverbruik
Wanneer u eenmaal weet wat u verbuikt en kunt vergelijken met een soortgelijke situatie kunt u uw eigen streefverbruik invoeren via Mijn EnyMate. U ziet dan direct wanneer u meer of minder elektra, gas of water vebruikt heeft.

Voorbeeld 3: Langere termijn
U kunt realtime uw verbuik bekijken maar wat nog beter helpt is gebruik te maken van de grafieken via Mijn EnyMate en uw data te uploaden. U kunt deze op langere termijn te bekijken. U kunt tevens uw data exporteren en verwerken in bijvoorbeeld Excel.
Door langere tijd uw gegevens te monitoren ziet u wanneer u minder energie probeert te gebruiken.

Voorbeeld 4: Direct feedback
Door een apparaat uit te schakelen zit u uw verbruik via de software van EnyMate direct dalen. Zet een lamp van 40 watt uit en uw totaalverbruik zakt direct met 40 watt. Op deze manier kunt u zien hoeveel energie een apparaat verbruikt. Dat geldt ook voor gas en water.

 

Directe feedback energieverbruik helpt bij energiebesparing

Pilotonderzoek bij huishoudens geeft aan dat directe feedback over het actuele energieverbruik (stroom en gas) daadwerkelijk kan helpen significante besparingen te bereiken. Dit is de uitkomst van een onderzoek van Nuon, SenterNovem en UCPartners, uitgevoerd in samenwerking met Home Automation Europe en de TU Eindhoven.

Bron: Utility Consulting Partners B.V., IJsbrandy, C.M., Firet, L.T., Onderzoeksrapport energiedisplay Nuon, SenterNovem, Mei 2009;